Skip to main content

онлайн-подорожей музеюми України

На днях у 6-их класах КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа" відбулося інформування з елементами онлайн-подорожей, приурочене Міжнародному дню музеїв під керівництвом вихователя Кузьміної М.І. У цікавій та змістовний формі діти знайомилися з найбільшими та найцікавішими музеями світу та України. Будь-який музей покликаний задовольнити насамперед пізнавальний аспект, привідкрити завісу таємничості, яка часто-густо огортає різноманітні явища та процеси.
На занятті говорили про Лувр у Парижі, про музей у Ватикані, про сучасний Лувр в Абу-Дабі та інші. З неабиякою зацікавленістю діти знайомилися і з українськими музеями: музеєм Трипільської культури на Черкащині, музеєм гуцульської магії в Івано-Франкіщині, музеєм дитинства в Харкові. Та найбільшим відкриттям став для учнів музей "Писанки" у Коломиї. На кілька хвилин вони поринули у невимовний вир краси, подорожуючи онлайн-виставковими залами музею.
Наприкінці заняття школярі дійшли висновку, що сучасні українські музеї – це привітний і дружній простір, де діти можуть із захопленням зустрітися з минулим, торкнутися сьогодення та зазирнути в майбутнє.