Skip to main content

Урок-подорож "Безпечна мандрівка".

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить – і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.
Так, останнім часом ми спостерігаємо велику кількість дорожньо-транспортних пригод, в результаті яких гинуть люди, травмуються маленькі діти. Учасниками, а часто і безпосередніми винуватцями аварій стають неповнолітні.
З метою навчити дітей правил дорожнього руху, правильної поведінки на дорозі, а також відповідного реагування під час надзвичайних ситуацій на дорозі, учитель основ здоров'я КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа" Держепільська І. Й. провела з учнями 5 класу урок-подорож "Безпечна мандрівка". Діти грали в дидактичні ігри: "Дорожній знак", "Відгадай емблему машин", "Так чи ні", створювали ситуативні діалоги та моделювали поведінку під час аварії.
Школярі зрозуміли, що, знаючи правила дорожнього руху та чітко їх дотримуючись, можна уникнути багато небезпечних, часто й смертельних випадків.