Skip to main content

"Доброта творить дива"

У понеділок, 13 листопада, у Всесвітній День доброти, у групі 9-10 класів КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа" пройшов цікавий захід "Доброта творить дива", який провела вихователь Чайковська Н. Й. Епіграфом заходу стали слова нашої відомої поетеси Ліни Костенко "Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом".
Нашим завданням було виховувати у дітей усвідомлення того, що добро слід починати із себе: пробудити у дітей бажання берегти людську гідність, формувати уявлення про те, що добра, чуйна людина завжди допомагає іншим, поважає, піклується про стареньких, добре ставиться до рідних і друзів.
Учні вчилися малювати емблему "Відкрите серце", знайшли вислови відомих людей про доброту, також розробили пам'ятку "Правила доброти". Наші юні художники на мольберті зобразили Доброту у вигляді сонця і на кожному промінчику написали слова, які співзвучні із словом "доброта". Це: любов, щедрість, милосердя, привітність, допомога, ласка, прихильність, співчуття, повага, чуйність. Коли людина добра, то вона схожа на ясне сонечко, тому що всіх вона вміє зігріти своєю любов'ю, турботою, ласкою, щирістю та щедрістю. Ми бажаємо всім українцям, щоб якнайшвидше закінчилася війна, щоб краплинку людської доброти ви пронесли через усе своє життя, щоб зло покинуло вашу душу, а натомість щоб завжди в ній панувала совість і добро!