Skip to main content

Всесвітній день життя

"Так! Треба жити кожним днем,
Не відкладаючи на потім...
Що має бути - не обминем
В своїх стараннях і турботі.
Нам треба жити кожним днем, Не ждать омріяної дати,
Горіть сьогоднішнім вогнем,
Бо «потім» може й не настати..."
Що для кожного з нас найдорожче? Звичайно, є чимало цінностей, але найголовніша – це життя. Його не стане – і все втратить сенс.
Яким воно має бути, як необхідно поводитися, щоб життя було цікавим і змістовним, багатим на великі події і добрі вчинки? Для чого людина приходить у цей світ? Відповіді на ці питання шукали сьогодні, в Всесвітній день життя, учні 11 класу за круглим столом "Життя дається лише раз".
Вихователь КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа" Держепільський М. М. провів зі старшокласниками ряд цікавих пізнавальних вправ, зокрема: "Колесо життєвого балансу", "Квітка щастя". Також учні зіграли в гру "Фантазер" та гру-діагностику "Синій птах", прослухали притчу про життя, читали тематичні вірші, а також ознайомились з повчанням Марії Терези. На закінчення була проведена релаксаційна хвилинка "Знайди свою зірку".
Висновок, до якого дійшли старшокласники в ході круглого столу, єдиний: життя - найбільша людська цінність, якій повторення немає. Тому важливо берегти його, цінувати та бути вдячним за кожен новий світанок.