"картопля - другий хліб".
В народі кажуть, що "картопля - другий хліб". І справді, український народ вирощує картоплю та й в меню української кухні обов'язково має бути страва з улюбленої українцями рослини.
Учні 4-б класу КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа" під керівництвом класовода Галишин О. І. присвятили властивостям картоплі ціле заняття, досліджуючи на ньому утворення крохмалю, а також за допомогою краплин йоду діти перевіряли якість таких продуктів, як мед, йогурт, кетчуп, сметана.
Пізнавальним виявилось дослідження на виявлення каротину, який необхідний для утворення вітаміну А, який необхідний для здоров'я волосся, шкіри, зубів, а також зміцнює імунітет.
З допомогою дослідів школярі зрозуміли, як важливо споживати якісні продукти, а також як правильно перевірити цю якість в домашніх умовах.